Gânduri în Ajun de Crăciun

Ne aflăm într-una dintre cele mai frumoase luni ale anului, unde lumea se oprește în loc pentru a sărbători împreună cu familia și cu cei dragi, unde tot orașul este decorat în cele mai sclipitoare beculețe, străzile prinzând viață în negrul nopții, unde tradițiile parcă înfloresc din nou și ne aducem aminte de locurile pe care le numim cu drag „acasă”. Deși trăim într-o agitație continuă, iar toată lumea este pe grabă, la sfârșitul zilei este vorba despre ceea ce am simțit, ceea ce ne-a adus zâmbetul pe buze și ne-a creat o amintire eternă în suflet.

Este luna în care ești parfurmat de tot felul de mirosuri care îți rămân în minte încă de mic, iar când crești le cauți, pentru a le retrăi din nou, și din nou. Ești în căutarea mirosului de turtă dulce și a cozonacilor aburinzi ieșind din cuptor pe care îi pregătesc bunicii. Masa de Crăciun, unde vă strângeți cu toții pentru a mai povesti, înconjurați de tot felul de bucate, acesta este locul unde ne regăsim liniștea sufletească… nostalgia și bucuria care te inundă stând pe scaun, observând tot acest tablou.

Nimic nu se compară cu magia Crăciunului, cu lucrurile care se întâmplă doar atunci și îți rămân în suflet o viață întreagă. Ne pierdem cu privirea în jocul de lumini al beculețelor din bradul de Crăciun care luminează atât încăperea, cât și sufletele noastre. O atmosferă feerică, plină de bucurie, care ne unește și ne emoționează pe toți.

Crăciunul nu este un sezon, ci o stare de spirit, un sentiment care radiază pe toată perioada sărbătorilor. Ne reamintim de importanța compasiunii și ne deschidem inimile mai mult ca oricând. Crăciunul înseamnă să prețuiești toate lucrurile oferite și la rândul tău să oferi din plin, avem ocazia să fim mai înțelegători, mai buni unii cu alții, cu toți cei din jurul nostru.

Crăciunul păstreaza vie amintirea copilăriei, perioada în care priveam totul cu atât de multă inocență… îmi amintesc și acum diminețile de Crăciun de când eram copil, emoțiile pe care le aveam cu o seară înainte de nici nu puteam să adorm și când într-un final reușeam, parcă ceva îmi spunea că trebuie să mă ridic că a venit Moșul. Eram foarte nerăbdătoare să văd dacă am primit toate lucrurile pe care mi le doream și rămâneam uimită când vedeam că este totul acolo.

Când creștem învățăm că cele mai importante cadouri nu țin de lucrurile materiale, există foarte multe daruri pe care nu le putem cumpăra și de care avem nevoie mult mai mult: Sănătate, Iubire, Familie, Liniște sufletească! Nu spun că lucrurile materiale nu contează, dar dacă le ai pe cele menționate, restul sunt doar un bonus.

Acum este noaptea de Ajun, momentul la care te gândești tot anul, dimineața de Crăciun în care te trezești mai vesel, mai plin de energie, și seara în care te duci la culcare mai liniștit, cu un zâmbet de mulțumire pe față.

Crăciun fericit tuturor! Să vă bucurați de toate momentele petrecute cu cei dragi!

48408165_1242385152583851_844758211004203008_n

Puteți să mă urmăriți pe instagram și pe facebook , unde găsiți diferite fotografii și informații de sezon 😃

Lasă un comentariu